Klant doet restaurant eer aan

Terwijl in Europa steeds meer stemmen opgaan tegen de overconsumptie van vlees, maken ze er aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een grap van. In de Heart Attack Grill in Las Vegas kan je ‘Bypass Burgers’ van 700 gram rundvlees eten en de naam van de (vr)eettent alle eer aan doen door er een hartaanval te krijgen.
door Jana Struys

Klanten zijn gewaarschuwd. (Foto Flickr: Joits)

In Duitsland is de ‘Triple Whopper’ bij Burger King inmiddels uit het assortiment gehaald, maar in the States schotelt fastfood- restaurant  Heart Attack Grill vleesbommen van meer dan 8000 calorieën voor.  Wie boven de 160 kilogram weegt, eet er bovendien gratis.

Driedekkers
Het restaurant lacht de menselijke gezondheid weg door reclame te maken voor burgers met drie lagen en door nepverpleegsters en -dokters op te voeren als obers. Let wel, er schuilt een visie achter deze verkleedpartij. Met de thematische aan- en inkleding protesteert het etablissement namelijk tegen de druk van de Amerikaanse overheid om gezond te leven.

Enkele weken geleden haalde de Heart Attack Grill het nieuws omdat een man na het eten van de beruchte burgers afgevoerd moest worden naar een écht ziekenhuis. De klant overleefde zijn hartaanval gelukkig wel, maar zorgde voor heel wat negatieve publiciteit.

Top 5
Dat te veel vlees eten ongezond is, weet allicht iedereen. Hoewel we in België tot nu toe gespaard zijn gebleven van dit soort absurde initiatieven, behoren we tot de top 5 van grootste vleeseters ter wereld.

Toch komen er steeds meer acties voor minder vlees in de picture. De campagne Dagen Zonder Vlees om tijdens de vasten vegetarisch te eten en donderdag Veggiedag zagen het laatste decennium reeds het levenslicht.

Advertenties

2 Reacties op “Klant doet restaurant eer aan

  1. Leuk artikel Jana! 🙂

  2. wooooow, how low can you go?! Of beter: how fat can you get?
    ‘k Was deze morgen even depri omdat ik mijn schone broek niet meer dicht krijg, maar nu gaat het al beter 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s