Koopjes voor de kunstminnaar

Kunstliefhebbers mogen in hun handen wrijven: Edvard Munchs ‘De Schreeuw’ en Roy Lichtensteins ‘Slapende meisje’ gaan binnenkort onder de hamer. Weliswaar voor niet minder dan enkele miljoenen euro’s. Wie over een meer bescheiden portemonnee beschikt en graag opkomend talent van bij ons ontdekt, kan gegarandeerd zijn gading vinden op ‘De Invasie van Gent’, een beurs van jonge kunstenaars.
door Griet Ryckeboer

De Schreeuw (Foto Flickr: kamikazecactus)

Een goede 60 miljoen euro. Wie een Munch in zijn woonkamer wil, moet niet alleen kunstliefhebber zijn, maar is liefst ook steenrijk. Wie aan beide criteria voldoet, kan in mei zijn kans wagen bij Sotheby’s New York. Dan veilt het gereputeerde veilinghuis Munchs iconische schilderij ‘De Schreeuw’. Het gaat om het enige van de vier originele versies dat nog in private handen is. Volgens The Guardian zou het schilderij weleens het duurst verkochte kunstwerk ooit kunnen worden.

Met Roy Liechtensteins ‘Slapende Meisje’ gaat op hetzelfde moment nog een tweede klassieker onder de hamer. Het doek dateert uit de periode dat de King of Popart zich liet inspireren door de Amerikaanse strips van de jaren vijftig. Experten schatten het werk op de helft van de waarde van ‘De Schreeuw’, wat nog steeds neerkomt op een sappige 30 miljoen euro.

Betaalbare kunst in Gent
Voor wie een Munch of een Lichtenstein budgettair iets te hoog gegrepen is, biedt ‘De Invasie van Gent’ een goed alternatief. Een bataljon van jong Belgisch-Nederlands talent stelt op deze beurs zijn kunstwerken te koop. Niet enkel schilderkunst, maar ook meubels, kledij en foto’s komen er aan bod.

© De Invasie van Gent

Wil je erbij zijn, rep je dan op zaterdag 31 maart en zondag 1 april naar de Bijlokesite in Gent. Met een beetje geluk tik je er een pareltje op de kop dat later voor 60 miljoen euro onder de hamer gaat.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s