Het touw laten vieren met slacklining

Een soort van acrobatie, hipper dan koorddansen, maar braver dan parkour. Af en toe zie je ze, jong en oud, balanceren tussen twee bomen in een park. We hebben het over slacklining.
door Suzanne Ryvers

Er wordt ook op een koord gebalanceerd, maar het is toch een andere discipline dan koorddansen zelf.  Voor slacklining wordt een (tot 5cm) breed nylon koord gebruikt, dat veel losser hangt dan bij het traditionele koorddansen. ‘Slack’ betekent dan ook letterlijk ‘slap’ of ‘los’.

Tricklining (© Sigismund von Dobschütz)

Sinds het ontstaan van deze sport in de jaren ’80 hebben verschillende varianten hun intrede gedaan. Zo zijn er fans van highlining, die het liever wat spannender willen en hoog in de lucht gaan balanceren. Bij tricklining daarentegen hangt het touw meestal laag bij de grond en worden er allerlei trucs uitgevoerd. Waterlining is hetzelfde maar dan … boven water.

Wie zelf aan de slag wil, vindt hier alles wat er over deze sport te weten valt (hoe beginnen, waar je materiaal te kopen en meer).

Wie minder sportief is, kan ook van achter zijn beeldscherm de finesses van slacklining leren kennen. Een aantal spectaculaire (en iets minder spectaculaire) foto’s:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s