Kunstzinnige katten financieren asiel

Een schilderende olifant, een tekenende aap,… Dierenkunst bestaat al langer dan vandaag. Toch wist je vast nog niet dat je sinds kort ook een onvervalste Minoes, Tijger of Simba aan de muur kan hangen. En dat die kattenkunstwerken erg winstgevend kunnen zijn, bewijst een Amerikaans dierenasiel.
door Sarah Verbeke

Artiesten aan het werk (Foto Flickr: najjie)

Dierenasielen over de hele wereld leven van donaties en bedenken soms de gekste dingen om geld in het laatje te krijgen. Ook het SPCA (Society for the Prevention of Cruelty against Animals) uit Los Angeles kon wat extra inkomsten gebruiken, en kwam daarvoor met een origineel idee op de proppen: kattenkunst.

Paint for cats
Het SPCA meet haar poezen geen penselen aan, maar schotelt hen doodleuk een iPad voor. De app ‘Paint for cats’ is het geheim achter de kattenkunst: doordat de dieren het muisje dat over het scherm dartelt willen vangen met hun poten, maken ze kleurrijke kunstwerken. Het asiel laat die “schilderijen” dan drukken op postkaartjes om ze daarna te koop aan te bieden op zijn website.

Met de opbrengst van de wenskaarten zal het SPCA investeren in materiaal en medicatie om thuisloze, mishandelde en achtergelaten dieren op te vangen. Al wil het ook nog enkele iPad’s  kopen, zodat nog meer katten ermee aan de slag kunnen…

Kattenkunst (Foto Flickr: andycarvin)

Op YouTube vind je talloze filmpjes van “schilderende” katten. Hier is alvast onze favoriet:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s