Meer dan een half miljoen geheimen op PostSecret

Zeven jaar geleden begon Frank Warren aan zijn verzameling geheimen. Vandaag bezit hij er meer dan een half miljoen van over de hele wereld. “Geheimen kunnen vele vormen aannemen. Ze kunnen choquerend zijn of grappig of emotioneel. Ze kunnen ons verbinden met ons diepste gevoel van mens-zijn of met personen die we nooit zullen ontmoeten.”
door Lien Santermans

In november 2004 deelde Frank Warren 3000 blanco postkaarten uit aan toevallige voorbijgangers in Washington D.C. Hij gaf hen de opdracht de kaarten te versieren, er een geheim op te zetten dat ze nooit eerder met iemand deelden en naar hem op te sturen met de post. Algauw begon het project zijn eigen leven te leiden en ontving Warren duizenden postkaarten van over de hele wereld. Vandaag is postsecret.com de meest bezochte advertentievrije blog wereldwijd. Elke zondag verschijnen er twintig nieuwe geheimen.

“Sometimes, when we think we are keeping a secret, that secret is actually keeping us.” – Frank Warren

Zolang een geheim waar is en nooit eerder verteld werd, mag het op PostSecret. Van verborgen verlangens of gênante gewoontes tot bekentenissen van overspel of misdaad. Sommige doen je hardop lachen, terwijl je van andere even helemaal stil wordt.

Geheimen neerschrijven en delen, is voor velen een eerste stap bij de verwerking van een traumatische gebeurtenis. Bovendien geven ze hoop en vreugde aan anderen die zichzelf erin herkennen. Warren laat mensen op een anonieme en artistieke manier vrijuit vertellen over hun depressies, dromen, diepste wensen, mooiste momenten en pijnlijkste ervaringen.

Enkele voorbeelden van geheimen:


Het project bleef echter niet bij postkaarten alleen: minder creatieve mensen kunnen hun geheimen tegenwoordig delen via filmpjes op de PostSecret Community. Ook publiceerde Warren doorheen de jaren verschillende boeken met de postkaarten die hem werden toegestuurd. Leuk detail: in elk boek zit een geheim van Warren zelf verstopt. Hoewel hij het aanvankelijk niet besefte, denkt hij PostSecret opgericht te hebben om komaf te maken met enkele geheimen uit zijn eigen verleden.

Frank Warren op TED in februari:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s