‘Cow on the Run’: biografie van Yvonne, de voortvluchtige koe

In de zalen in 2014: een film over een voortvluchtige koe. Een parodie op ‘The Fugitive’? Nee. Wel een biografie van de Duitse koe Yvonne, die vorig jaar uitbrak om aan het slachthuis te ontsnappen. Met haar stunt wist ze de interesse van Hollywood te wekken, zo meldt Reuters.
door Gunther Malin

In 2011 was heel Duitsland in de ban van Yvonne, de vrijgevochten koe. Eind mei ontsnapte ze kort voor ze geslacht zou worden en slaagde ze erin om drie maanden lang de politie en de dierenbescherming te slim af te zijn. Niets mocht baten: infraroodcamera’s, lokstieren en zelfs helikopters bleken nutteloos. Al Jazeera gaf een uitgebreid overzicht van alle pogingen om Yvonne te pakken te krijgen:


De ordediensten verklaarden Yvonne al gauw vogelvrij. Ze riepen op om de koe neer te schieten zodra iemand daartoe de kans kreeg. Het tijdschrift Bild beloofde een beloning van 10.000 euro aan de persoon die Yvonne levend te pakken kreeg. De koe kreeg een echte cultstatus en op Facebook ontstond zelfs een groep om Yvonne te redden:

Facebookpagina Yvonne, de koe

Facebookpagina voor Yvonne, de Duitse koe.

Op 1 september 2011 werd Yvonne eindelijk gevat. Ze gaf zichzelf aan bij een boerderij vlakbij de Oostenrijkse grens. Ze werd verdoofd en een dierenrechtenactivist schonk haar een plaatsje op zijn hoeve. Daar zal ze de rest van haar leven rustig en veilig op de wei doorbrengen. Associated Press ging Yvonne, ‘the bovine non grata’, bezoeken op haar nieuwe stekje:


Yvonne krijgt ‘moo-vie’
Volgens Reuters toont Hollywood interesse in het verhaal van de voortvluchtige koe. Een productiehuis in München en Max Howard, die meewerkte aan The Lion King, zullen zich om de animatiefilm bekommeren.

Volgens Michael Aufhauser, eigenaar van de hoeve waar Yvonne verblijft, zal ‘Cow on the Run’ zeer romantisch worden. “Yvonne wordt zelfs verliefd op een stier”, meldde hij aan Reuters.

De release van de film is pas voorzien voor 2014. Wie de stem van Yvonne voor haar rekening zal nemen, is nog niet geweten. Alvast een suggestie voor een – aanstekelijke – soundtrack:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s